Теоретичні засади інтеграції України в Європейську систему газозабезпечення - Євдощук, М.І.; Ісаєва, І.М. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2011)
Розглянуто ретроспективний досвід можливостей використання та розвитку української газотранспортної системи та її роль у розв’язанні проблем газозабезпечення України і країн Європейського Союзу. Запропоновано альтернативні напрями диверсифікації та створення нових джерел газозабезпечення України. Обґрунтовано необхідність покращення технічного стану газотранспортної системи та організаційно-правових форм керування на шляху її інтеграції до Європейської системи газозабезпечення. Рассмотрен ретроспективный опыт возможностей использования и развития украинской газотранспортной системы, а также ее роль в решении проблем газообеспечения Украины и стран Европейского Союза. Предложены альтер-нативные направления диверсификации и создания новых источников газообеспечения Украины. Обоснована необходимость улучшения технического состояния газотранспортной системы и организационно-правовых форм управления на пути ее интеграции в Европейскую систему газоснабжения. The article describes the possibility of utilization and development of Ukrainian gas pipeline system, importance of pipeline system for delivery of gas to Ukraine and European Union. The article proposes the new sources of gas supply, suggests the importance of improvement, the technical condition of pipeline system, methods of administration during the process of integration into European Gas Pipeline Network.