Динамика доменной границы со сложной внутренней структурой цилиндрического магнитного домена во внешних магнитных полях - Шевченко, А.Б. (Успехи физики металлов, 2012)
Исследовано динамическое поведение доменной границы со сложной внутренней структурой цилиндрического магнитного домена, образованного в одноосной магнитной плёнке. Показана возможность генерации вертикальных блоховских линий внешним переменным магнитным полем. Определены условия реализации данного процесса. Установлено, что наличие в доменной границе блоховской точки противодействует образованию блоховских линий. Досліджено динамічну поведінку доменної стінки зі складною внутрішньою структурою циліндричної магнетної домени, утвореної в одновісній магнетній плівці. Показана можливість ґенерації вертикальних Блохових ліній зовнішнім змінним магнетним полем. Визначено умови реалізації даного процесу. Встановлено, що наявність у доменній стінці Блохової точки протидіє утворенню Блохових ліній. The dynamical behaviour of the domain wall with complex interior structure of the cylindrical magnetic domain formed in a uniaxial magnetic film is investigated. The opportunity of generation of vertical Bloch lines by the external alternating magnetic field is shown. Conditions of a given process realization are determined. As shown, a presence of the Bloch point within the domain wall inhibits the Bloch lines’ generation.