Каскадне з’єднання n резонансних розгалужень з магнітодіелектричними резонаторами - Мізернік, В.М.; П’ятак, М.І. (Физическая инженерия поверхности, 2003)
В статті отримано, в строгій електродинамічній постановці, розв’язок задачі про багатомодові коливання скінченного числа послідовно розташованих ортогональних розгалужень прямокутних хвилеводів із
частковим магнітодіелектричним заповненням. За допомогою багатомодових узагальнених матриць
розсіяння отримані рівняння і вирази для коефіцієнтів відбиття та проникнення в одноелементних та
багатоелементних структурах. Проаналізовано дифракційні та просторові характеристики вказаних структур;
проведена класифікація хвилеводно-діелектричних резонансів базових елементів та запропоновано
числовий алгоритм оптимізації каскадних ланцюжкових вузькосмугових та широкосмугових НВЧ фільтрів.