Теоретичні аспекти та особливості інвестиційної діяльності в Україні - Владимирська, Н.І. (Економічні інновації, 2015)
У статті розглянуто теоретичні аспекти, що стосуються сутності понять інвестиції, банківські інвестиції, кредитно-інвестиційна діяльність банків .Проаналізовано показники стосовно умов функціонування економіки, стану економічної свободи та інвестиційної привабливості України за період з 2008 по 2015 роки. Надано окремі рекомендації стосовно моделі розвитку інвестиційного банкінгу в країні з метою формування прийнятного інвестиційного клімату та розвитку економіки України. Theoretical aspects, that touch the nature of investment concepts, bank investments, credit-investment activity of banks, are considered in the article. Indexes are analysed in relation to operating of economy, state of economic freedom and investment attractiveness of Ukraine conditions for period from 2008 to 2015. Same recommendations are given in relation to the model to development of investment banking in a country with the aim of forming of acceptable investment climate and development of Ukraine economy.