Проблема "человек – техника" в контексте антропологического подхода - Петриковская, Е.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена анализу техники как антропологической проблемы и демонстрирует особенности философско-антропологического подхода к проблеме "человек – техника". Дана характеристика постановка обозначенной проблемы и ее решение в рамках основных направлений современной философской антропологии. Головна мета проведенного дослідження – сприяти антропологізації сучасного філософського знання, у тому числі – філософії техниці. Розкривається спеціфика антропологічного підходу в процессі осягнення соціокультурних вимірів людського буття. Продемонстровано рішення проблеми "людина – техніка" в основних напрямках сучасної філософської антропології. The article offers a new approach to the problem "man – technique" in a context of anthropological method, which treats philosophy of technique as structural components of philosophical anthropology, where it obtain existential, anthropological and sociocultural understanding. It is shown the enterprise of a philosophical anthropology is a viable and potentially significant. Among the works engaged into discussion are those of M. Heidegger, A. Gehlen, O. Bollnov and others.