Украина 2004–05: рецидив модерна в постмодернистской культуре (попытка социокультурного анализа) - Кузьмин, Н.Н. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье дана культурологическая интерпретация соответствующих политических событий. Сделан сравнительный анализ политических культур модерна и постмодерна. Проанализированы трансформации в политической жизни Украины в 2004-05 гг., которые интерпретируются как рецидив модерна.В
2006 г. в украинской политике снова стала доминировать постмодернистская
культура, что нашло свое отображение в результатах выборов и последующих
событиях. У статті дана культурологічна інтерпретація відповідних політичних подій.
Зроблено порівняльний аналіз політичних культур модерну і постмодерну. Про-
аналізовані трансформації в політичному житті України в 2004-05 рр., які
інтерпретуються як рецидив модерну. В 2006 р. в українській політиці знов ста-
ла домінувати постмодерністська культура, що знайшло своє відображення в
результатах виборів і наступних подіях. Cultural interpretation of political events were analyzed in article. Comparative
analyses of Modern and Postmodern political culture was given. The political life's
transformations in Ukraine 2004-05 were interprete as a recidive of Modern. In 2006
years in Ukrainian Politics return Postmodern Culture, what was demonstrated in results
of Election and postelection period.