Еколого-економічні засади розвитку гірських територій регіону в умовах транскордонного співробітництва - Мікловда, В.П.; Лизанець, О.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто еколого-економічні засади розвитку гірських територій регіону та проаналізовано вплив катастрофічних паводків на навколишнє середовище прикордонних територій сусідніх країн – засновників Карпатського єврорегіону.
Ключові слова: повені, навколишнє середовище, гірські території, розвиток.
---------- Рассмотрены эколого-экономические основы развития горных территорий региона и проанализировано влияние катастрофических наводнений на окружающую среду приграничных территорий соседних стран – основателей Карпатского еврорегиона.
Ключевые слова: наводнения, окружающая среда, горные территории, развитие.
---------- Ecological and economic bases for the region’s mountainous territories development are considered and the influence of catastrophic floods on the environment of boundary territories of nearby countries – founders of Carpathian Euroregion – is analysed.
Key words: floods, environment, mountainous territories, development.
----------