Час і простір православного іконопису в духовному розвитку особистості - Рашковська, В.І. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье актуализируется использование православной иконописи в развитии духовности личности. Среди эстетических характеристик иконы предложено использование художественного образа времени: космического, циклического, исторического и иконического. Преимущество отведено иконическому виду
времени, сочетающему ценности текущего времени и вечные ценности, что
способствует духовному развитию личности. У статті актуалізується використання православного іконопису в розвитку
духовності особи. Серед естетичних характеристик ікони запропоновано використання художнього образу часу: космічного, циклічного, історичного ііконічного. Перевага відведена іконічному вигляду часу, що поєднує цінності
поточного часу і вічні цінності, що сприяє духовному розвитку особи. In clause use orthodox icon in spiritual development of the person is staticized.
Among the aesthetic characteristics of an icon use of an art image of time is offered:
space, cyclic, historical and icon's. The advantage is given to a icon's kind of time
combining values of the current time and eternal values, that promotes spiritual development
of the person.