До питання про роль та значення інтелектуального капіталу у процесі відродження України - Приходько, Н.І. (Физическая инженерия поверхности, 2005)
Проаналізовано пріоритетний характер інтелектуального капіталу у розвитку сучасного суспільства,
нації та держави, зокрема у відродженні економіки України; створенні незалежної та стабільної
держави. Доведено важливість проведення своєчасних інновацій в науку, освіту та культуру. Проанализирован приоритетный характер интеллектуального капитала в развития современного
общества, нации и государства, в частности в возрождении экономики Украины; создании независимого и стабильного государства. Показана важность проведения своевременных инноваций в науку, образование и культуру. Priority character of intellectual capital in the development
of modern society, nation and country, in
particular, in the economy revival of Ukraine, formation
of independent and stable state was considered
here. The importance of opportune innovation introduction
in science, education and culture was shown
in the present work.