Структура и свойства алюминиевых сплавов после обработки концентрированными потоками энергии - Погребняк, А.Д.; Кылышканов, М.К.; Алонцева, Д.Л.; Понарядов, В.В.; Шипиленко, А.П. (Физическая инженерия поверхности, 2007)
В обзорной статье представлены экспериментальные результаты исследований авторов на трех
сериях алюминиевых сплавов Al-Ni; Al-Co; Al-Mg-Cu после обработки концентрированными
потоками энергии. У роботі досліджувалися покриття з Al-Ni, нанесені високошвидкісним плазмовим струменем на
підкладку з технічної міді за допомогою Резерфордовського і зворотнього розсіювання іонів
(РОР і ОР), ядерних реакцій, растрової електронної мікроскопії (РЕМ) з мікроаналізом,
рентгенофазового аналізу (РФА), мікротвердості
й адгезії. We studied Al-Ni coatings, which were deposited
by a high-rate plasma jet to a substrate of tough pitch
copper. Rutherford and back ion scattering (RBS and
BS), nuclear reactions, scanning electron (SEM)
microscopy with microanalysis (WDS-2) XRD, measurements
of microhardness and adhesion were used
as the methods of analysis.