Высокояркий пленочный люминофор красного цвета свечения на основе оксида гадолиния - Литвиненко, В.В.; Родионов, В.Е.; Шмидко, И.Н. (Физическая инженерия поверхности, 2012)
В статье рассмотрены возможности использования оксида гадолиния, легированного европием,
в качестве высокояркого стабильного катодо- и электролюминофора. Описана технологыя изготовления пленок Gd₂O₃:Eu и структура электролюминесцентного индикатора на их основе.
Приведены спектр излучения, зависимости эффективности и яркости катодолюминифоров от
напряжения и термообработки пленки при различных температурах. В статті розглянуті можливості використання оксиду гадолінію, легованого європієм, як високояскравий і стабільний катодо- та електролюмінофор. Описано технологію виготовлення плівок Gd₂O₃:Eu та структуру електролюмінесцентного індикатора на їх основі. Наводяться спектр
випромінювання та залежності ефективності і яскравості катодолюмінофорів від напруги що
прискорює та їх залежність від термообробки плівки при різній температурі. The paper considers the possibility of using gadolinium oxide doped with europium as the cathode by
highly stable and electroluminophore. Described technology making films Gd₂O₃:Eu electroluminescent
display and structure based on them. Shows the emission spectrum and depending of the efficiency of
cathodolyuminifores brightness from the heat treatment of films by different temperatures.