Структура та електрохімічні властивості літій-марганцевої шпінелі Li1+хMn2-хO4 (0 < х < 0,5) - Остафійчук, Б.К.; Будзуляк, І.М.; Іванічок, Н.Я.; Гасюк, І.М.; Лісовський, Р.П.; Рачій, Б.І.; Яремій, І.П. (Физическая инженерия поверхности, 2012)
Досліджено вплив умов синтезу літій-марганцевої шпінелі Li1+хMn2-хO4 (0 < х < 0,5) на питому
ємність гібридних електрохімічних конденсаторів, в яких дана шпінель використовується в якості
аноду. Встановлено, що структура і фазовий склад отриманої шпінелі є оптимальними в плані її
використанні в парі з пористим вуглецевим матеріалом (ПВМ) в гібридних електрохімічних
конденсаторах. Исследовано влияние условий синтеза литий-марганцевой шпинели Li1+хMn2-хO4 (0 < х < 0,5)
на удельную емкость гибридных электрохимических конденсаторов, в которых данная шпинель
используется в качестве анода. Установлено, что структура и фазовый состав полученного
шпинели являются оптимальными в плане ее использования в паре с пористым углеродным
материалом (ПВМ) в гибридных электрохимических конденсаторах. The effect of the lithium-manganese spinel Li1+хMn2-хO4 (0 < х < 0,5) synthesis conditions on the
specific capacity of hybrid electrochemical capacitors, in which this spinel is used as the anode, has
been researched. It is found that the structure and phase composition of the obtained spinel are
optimal for its use together with a porous carbon material (PCM) in hybrid electrochemical capacitors.