Розробка експериментального стенда для визначення аеродинамічних характеристик ортогональних вітродвигунів - Липовий, В.М. (Проблемы машиностроения, 2012)
Описано попередній розрахунок потоку повітря в робочій зоні аеродинамічної труби, яка створюється з метою дослідження робочого процесу ортогональних вітродвигунів. Розрахунки течії виконано з використанням CFD розв'язувача. Показано, що створена конструктивна схема та геометрія направляючого та випрямного апаратів стенда є працездатними, придатними для визначення аеродинамічних характеристик ортогональних вітродвигунів. Описан предварительный расчёт потока воздуха в рабочей зоне аэродинамической трубы, которая создается для исследования рабочего процесса ортогональных ветродвигателей. Расчеты течения выполнены с использованием CFD решателя. Показано, что предложенная конструктивная схема и геометрия направляющего и спрямляющего аппаратов стенда работоспособна, пригодна для определения аэродинамических характеристик ортогональных ветродвигателей. The previous calculation of blast is described in the working area of wind-channel, which is created with the purpose of research of working process of ortogonal wind engine. The calculations of flow are executed with the use of CFD of solver. It is retained that a structural chart and geometry of sending and straight vehicles is created, is capable of working, suitable for determination of aerodynamic descriptions of ortogonal wind engine.