Дослідження робочого процесу роторно-динамічного агрегату гомогенізатора - Овчаренко, М.С. (Проблемы машиностроения, 2012)
Проаналізовані причини, що не дозволяють використовувати існуючі роторні агрегати – гомогенізатори для технологічних процесів з високими вимогами до дисперсності робочого середовища. Запропоновано спосіб розв’язання проблеми. Створено дослідний зразок роторно-динамічного агрегату гомогенізатора (РДАГ), що дозволив знайти залежності між конструктивними параметрами робочих органів та гідродинамічними ефектами в проточній частині. Проведено параметричні випробування різних конфігурацій проточних частин РДАГ. Проанализированы причини, не позволяющие использовать существующие роторные агрегаты – гомогенизаторы для технологических процессов с высокими требованиями к дисперсности рабочей среды. Предложен способ решения проблемы. Создан опытный образец роторно-динамического агрегата гомогенизатора (РДАГ), который позволил найти зависимости между конструктивными параметрами рабочих органов и гидродинамическими эффектами в проточной части. Проведены параметрические испытания различных конфигураций проточных частей РДАГ. The reasons that do not allow the use of existing rotary units - homogenizer for processes with high requirements for dispersion workspace. The method of decision of problem is offered. A prototype rotor-dynamic unit homogenizer (RDAH), which allowed to find a relationship between the design parameters of working bodies and hydrodynamic effects in the flow part. Conducted parametric tests of different configurations of flow units RDAH.