Кулонiвська плоcка перiодична динамiка однакових зарядiв у полi притягальних центрiв та постiйному магнiтному полi - Скрипник, В.I. (Доповіді НАН України, 2016)
Розглядається кулонiвська нейтральна плоска система n негативних зарядiв у постiйному магнiтному полi та полi n однакових фiксованих позитивних зарядiв i будується перiодичний розв’язок рiвняння руху такий, що кожен негативний заряд є близьким до свого позитивного фiксованого заряду. Рассматривается кулоновская нейтральная плоская система n отрицательных зарядов
в постоянном магнитном поле и поле n одинаковых фиксированных положительных зарядов и строится периодическое решение уравнения движения такое, что каждый отрицательный заряд является близьким к своему положительному фиксированному заряду. We consider a neutral Coulomb planar system of n equal negative charges in a constant magnetic
field and the field of n equal fixed positive charges and construct a periodic solution of the equation
of motion such that each negative charge is close to its own positive fixed charge.