Швидке відновлення теплових навантажень методом спектральних функцій впливу - Слесаренко, А.П.; Костіков, А.О.; Сафонов, Н.О. (Проблемы машиностроения, 2013)
Предложена новая методика идентификации тепловых потоков и коэффициента теплоотдачи на границе расчётной области сложной формы в реальном масштабе времени по экспериментальным данным. Методика основывается на использовании региональных спектральных функций влияния и поэтапном увеличении числа регионов, на которые разбивается расчётная область, и, как следствие этого, участков, из которых состоит граница, где происходит восстановление тепловых нагрузок. Запропоновано нову методику ідентифікації теплових потоків та коефіцієнта тепловіддачі на границі розрахункової області складної форми в реальному масштабі часу за експериментальними даними. Методика ґрунтується на використанні регіональних спектральних функцій впливу та поетапному збільшенні числа регіонів, на які розбивається розрахункова область, і, як наслідок цього, ділянок, з яких складається границя, де відбувається відновлення теплових навантажень. The new methodology for identification of heat flux and heat transfer coefficient on the boundary of the investigated object of complex shapes in real time from the experimental data is proposed. The technique is based on the use of spectral functions of regional impact and a gradual increase the number of regions into which the investigated area is divided and as a consequence the number of parts that make up the boundary where thermal loads are recovered.