Математичне моделювання розподілу корисних копалин між системою нерегулярно розміщених похилих свердловин методами глобальної інтерлінації функцій - Литвин, О.О.; Штепа, Н.І.; Кулик, C.І.; Чорна, О.С. (Проблемы машиностроения, 2013)
Запропонований метод моделювання тривимірного розподілу корисних копалин методами глобальної інтерлінації на системі похилих свердловин, розміщених як в одній площині, так і довільним чином. Метод дозволяє відновлювати 3D розподіл корисних копалин між похилими свердловинами за допомогою інформації про розподіл в кернах свердловин. Предложен метод моделирования трехмерного распределения полезных ископаемых методами глобальной интерлинации на системе наклонных скважин, размещенных как в одной плоскости, так и произвольным образом. Метод позволяет восстанавливать 3D распределение полезных ископаемых между скважинами при помощи информации про распределение в кернах скважин. Building methods of three-demensional minerals distribution model on the base of minerals distribution at the every value of given system of inclined boreholes information and three variable functions interlineations methods are proposed in the article.