Прогнозування покладів вуглеводнів на структурі Глибока за результатами структурно-термо-атмогеохімічних (СТАГ) досліджень - Багрій, І.Д.; Грига, М.Ю.; Войцицький, З.Я.; Аксьом, С.Д.; Мамишев, І.Є. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2013)
Реалізовано комплекс структурно-термо-атмогеохімічних (СТАГ) досліджень, який являє собою новітню інноваційну методику пошуку та прогнозування покладів вуглеводнів (патент № 28176 від 31.03.2009 р.). Наведено результати полігонних СТАГ досліджень, основу яких склали атмогеохімічі, термометричні та еманаційні методи. В межах структури Глибока (Керченсько-Таманський шельф Чорного моря) виділено перспективну ділянку. Реализовано комплекс структурно-термо-атмогеохимических (СТАГ) исследований, который представляет собой новую инновационную методику поиска и прогнозирования залежей углеводородов (патент № 28176 от 31.03.2009 р.). Приведены результаты полигонных СТАГ исследований, основу которых составили атмогеохимические, термометрические и эманационные исследования. В пределах структуры Глубокая (Керченско-Таманский шельф Черного моря) выделен перспективный участок. The results of marine investigation are provided. They were carried out with the newly developed and patented technique using special equipment (patent of Ukraine № 28176, dated Мarth, 2009). Methodologically, it is a development of generalizing forecast conceptions using atmogeochemical, thermometric and emanation methods. Using this technique perspective area is distinguished for Gluboka field (Kerch0Taman shelf of the Black Sea).