Явище акустичної емісії в оцінюванні пошкодженості елементів конструкцій (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 30 грудня 2015 р.) - Скальський, В.Р. (Вісник НАН України, 2016)
Наведено найважливіші результати досліджень у сфері застосування явища акустичної емісії для технічного діагностування виробів і елементів конструкцій. Розглянуто окремі теоретико-експериментальні аспекти
побудови відповідної методологічної бази та створення сучасних засобів відбору та опрацювання діагностичної інформації. Приведены наиболее важные результаты исследований в области применения явления акустической эмиссии для
технического диагностирования изделий и элементов конструкций. Рассмотрены некоторые теоретико-экс периментальные аспекты построения соответствующего методологического базиса и создания современных средств отбора и обработки диагностической информации. The most important investigation results in the field of the acoustic emission application for technical diagnostics of the production and structure elements are described. Some theoretical and experimental aspects of formation of methodological basis and design of modern means of the diagnostic data selecting and processing are considered.