IT-інфраструктура для персоналізованого мобільного здоров’я - Гриценко, В.І.; Єрмакова, І.Й.; Богатьонкова, А.І.; Дорош, О.І. (Вісник НАН України, 2016)
Актуальним завданням персонально-орієнтованої медицини є створення
інформаційно-комп’ютерних систем, що дають можливість пацієнтам
самостійно контролювати життєво важливі показники свого здоров’я, а лікарям — стежити за станом здоров’я своїх пацієнтів у режимі віддаленого доступу. У Міжнародному науково-навчальному центрі інформаційних технологій і систем НАН України і МОН України запропоновано концепцію створення багаторівневої комплексної мобільної персоналізованої системи з клієнт-серверною архітектурою і можливістю адаптації до індивідуальних вимог користувача, а також розроблено алгоритм створення спеціалізованого програмного забезпечення з використанням інтегрованого середовища розробки. Актуальной задачей персонально ориентированной медицины является создание информационно-компьютерных
систем, позволяющих пациентам самостоятельно контролировать жизненно важные показатели своего здоровья,
а врачам — следить за состоянием здоровья своих пациентов в режиме удаленного доступа. В Международном
научно-учебном центре информационных технологий и систем НАН Украины и МОН Украины предложена концепция создания многоуровневой комплексной мобильной персонализированной системы с клиент-серверной архитектурой и возможностью адаптации к индивидуальным требованиям пользователя, а также разработан алгоритм создания специализированного программного обеспечения с использованием интегрированной среды разработки. An urgent task of personally-oriented medicine is to provide information and computer systems, providing an opportunity
for patients to monitor on their own vital signs of their health, and for doctors — to monitor the health of their patients in remote access. The purpose of the work is development of structures and algorithms of multi-level complex personalized mobile system using mobile applications for long-term monitoring, analysis and monitoring of physiological parameters of human health. The concept of creating a multi-level complex system of personalized mobile client-server architecture and the ability to adapt to the individual requirements of the user is proposed. An algorithm for the creation of specialized software with an integrated development environment is created.