Деевфемізація смерті в англомовній картині світу народів Східної Африки - Моісеєнко, О.Ю. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
Статтю присвячено дослідженню особливостей вербальної інтерпретації смерті
в англомовній картині світу народів Східної Африки. Дослідження дозволяє зробити
висновок, що характерною рисою є деевфемізація смерті, причини якої полягають в
особливостях етнокультурної свідомості народів Східної Африки. Статья посвящена исследованию лингвокультурных аспектов вербальной
интерпретации смерти в англоязычной картине мира народов Восточной Африки.
Исследование позволяет сделать вывод, что характерной чертой вербальной
интерпретации смерти является деэвфемизация смерти, причины которой
заключаются в особенностях этнокультурного сознания народов Восточной
Африки. The paper considers the linguistic and cultural aspects of the verbal interpretation of
death in the English language picture of the world of the people of East Africa. The research
allows to make the conclusion that the peculiar feature is the de-euphemisation of death
which stems from the peculiarities of the ethnocultural world view of the people of East
Africa.