Нефть и природный газ на восточном склоне Бразильского щита - Краюшкин, В.А.; Гусева, Э.Е. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2014)
На восточном склоне Бразильского щита имеются 195 нефтяных и газовых месторождений с запасами 13 650,5 млн т нефти и 903 млрд м³ природного газа на глубине от 160 до 6100 м в кайнозойских/мезозойских отложениях и в докембрийских кристаллических горных породах, откуда скважины фонтанируют индивидуально от 205 до 7950 т/сут нефти и до 3 млн м³/сут газа. На східному схилі Бразильського щита є 195 нафтових і газових родовищ, в яких запаси дорівнюють 13 650,5 млн т нафти і 903 млрд м³ природного газу на глибині від 160 до 6100 м у кайнозойських / мезозойських відкладах і в докембрійських кристалічних гірських породах, звідки свердловини фонтанують індивідуально від 205 до 7950 т/добу нафти і до 3 млн м³/добу газу. In the east slope of the Brazil Shield, there are 195 oil and gas fields which reserves are equal to 13 650,5 million tons of oil and 903 billion m³ of natural gas at the depth of 160 to 6100 m in the Cenozoic / Mesozoic beds and the Precambrian crystalline rosks from where the wells flow individually from 205 to 7950 tons/d of oil and up to 3 million m³/d of gas.