Разработка нормативного документа СОУ-Н «Підземні сейсморозвідувальні роботи для виявлення зон геологічних порушень в масиві гірських порід. Методика» - Компанец, А.И.; Нестерова, Л.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Розглянуто актуальність, передумови і необхідність розро-блення нормативного документа (СОУ-Н) «Підземні сейсмороз-відувальні роботи для виявлення зон геологічних порушень в маси-ві гірських порід. Методика». Описано етапи розроблення СОУ-Н і викладено короткий зміст його основних положень. The relevance, terms of reference and need of rulemaking for the branch standard (SOU-N/ СОУ-Н) “Underground Seismic Explora-tion Works to Delineate Geologic Faults within Rock Mass. Tech-nique” are considered. SOU-N development steps are described and its basic framework is summarized.