Испытание макета аппаратуры мониторинга вертикальных выработок - Филатов, В.Ф. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
У статті проаналізовано застосовувані за нашого часу способи та засоби візуального обстеження стану кріплення й об-ладнання технічних свердловин і шахтних стволів. Наведено ре-зультати випробування в промислових умовах макета апаратури телевізійного моніторингу вертикальних гірничих виробок. This paper assesses currently in use at present methods and means for visual inspection of support and maintenance equipment for engineering wells and mine shafts. Industrial test data for the proto-type system for TV monitoring of vertical mine workings is presented.