Новая технология прогнозирования экзогенно-инфильтрационных месторождений урана на примере Саксаганско-Сурского рудного района УЩ - Калашник, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Розглянуто результати досліджень нових закономірностей розміщення екзогенно-інфільтраційних родовищ урану Саксаган-сько-Сурського рудного району Українського щита (УЩ). Обґру-нтовано розширені комплекси критеріїв мілко- та середньомас-штабних стадій прогнозування промислового уранового зруде-ніння «пісковикового» типу. Представлено результати приклад-ного застосування нового підходу в технології прогнозування ек-зогенно-інфільтраційних родовищ урану. The results of studies of new regularities the distribution of geo-logicaly-structural features of uranium exogenously-infiltration de-posits in the Saksagansko-Sursky ore region of the Ukrainian shield (UkrSh) were considered. Extended complexes of criteria small- and medium-scale of stages for prognosis of industrial uranium deposits the «sandstone's» type are expounded in the paper. Results of applica-tions of new approach of technology prognosis exogenous infiltration uranium deposits are presented.