Развитие представлений о сдвижении породного массива вслед за подвиганием лавы - Лобков, Н.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Розглянуто розвиток уявлень гірничої науки про зрушення породного масиву в процесі посування лави. Показано умови обмеження кількості породних шарів, які беруть участь у зрушенні. Mining science views on rock movement with wall advance is considered. Conditions for limiting the number of rock layers involved in movement are described.