Особенности протекания геомеханических процессов при затоплении шахт - Васютина, В.В.; Питаленко, Е.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Наведено дані про розвиток деформаційних процесів в умовах розробки вугільних родовищ з різною мірою метаморфізму гірських порід для урахування цього фактора при прогнозі активізації геомеханічних процесів у підробленому масиві при затопленні вугільних шахт. Development of different metamorphic grade-coal deposits is accompanied by deformations considered in order to account this factor in predicting the growing activity of geomechanical processes in the undermined rock mass for coal mines subjected to water hazard.