Напряженно-деформированное состояние вмещающих пород до первичной посадки кровли - Антипов, И.В.; Турбор, И.А.; Савенко, А.В.; Мануйленко, Р.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Досліджено напружено-деформований стан вміщуючих порід при комплексно-механізованій технології видобування вугільного пласта з урахуванням впливу механізованого кріплення на перерозподіл поля напружень в околі виробки в залежності від механічних властивостей порід. Intense-deformed condition of containing breeds in complex-mechanized technology of coal layer working off taking into account mechanized fix influence on redistribution of pressure field in vicinity of development depending on physic and mechanical properties of rocks is investigated.