Зависимость производительности очистного забоя от продолжительности нештатных операций - Антипов, И.В.; Савенко, А.В.; Турбор, И.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Виконана структуризація витрат часу на виконання процесів та операцій очисного циклу в комплексно-механізованому очисному вибою. За допомогою МГВА отримані математичні моделі навантаження лави від витрат часу на виконання нештатних операцій очисного циклу по трьом провідним підприємствам України різних форм власності. Structurization of time expenses for performance of mining cycle processes and operations in longwall is executed. By GAAM mathematical models of longwall productivity of time expenses for performance of supernumerary operations of mining cycle on three Ukrainian leading coal-mining enterprises of various ownerships are received.