Гипотеза проявления выбросоопасности углей в ряду метаморфизма - Анциферов, А.В.; Радченко, А.Г.; Гетманец, Л.В.; Ялпута, Е.А.; Радченко, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Наведено результати статистичного аналізу прояву викидонебезпечності вугілля Донбасу в ряді метаморфізму, наведена фізична сутність змін, які відбуваються у вугіллях різних стадій метаморфізму The results of statistical analysis for manifestations of coal and gas outbursts at coal seams of Donbass are given. Physics of transformations in coals of different ranks is described.