Метод определения фильтрационных характеристик многократно подработанного массива - Дрибан, В.А.; Дуброва, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Побудована дифузійно-дісперсійна модель розподілу забруднюючих речовин у багатократно підробленому масиві гірських порід, яка адекватно описує реальні геомеханічні процеси. Шляхом розв’язання оберненої задачі розсіювання, були одержані коефіцієнти фільтрації багатократно підробленого масиву гірських порід у Центральному районі Донбасу. Diffusion-dispersion model for distribution of pollutants in repeatedly undermined rocks is constructed that satisfactorily describes real geomechanical processes. By solving inverse dispersion problem filtration factors for repeatedly undermined rocks in the Central area of Donbass were obtained.