Разработка динамической модели породных отвалов угольных шахт - Прокопенко, Е.В.; Борщевский, С.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
У статті пропонується концепція створення динамічної моделі порідного відвала з оцінкою вмісту шкідливих і корисних компонентів вугілля з метою раціонального використання порід і поліпшення екологічної обстановки в регіоні. In article the concept of creation of dynamic model pedigree waste heap with an estimation of the maintenance of harmful and useful components of coal for the purpose of rational use of breeds and improvement of ecological conditions in region is offered.