Изменение гидро-геологических и инженерно-геологических условий при мокрой консервации шахт - Педченко, С.В.; Артеменко, П.Г.; Ягмур, А.Б. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
У статті розглянуто питання по вивченню природної гідродинамічної обстановки вуглепромислових районів, що склалася в результаті мокрої консервації вугільних підприємств, а також розглянуті корінна зміна природної проникності масиву кам'яновугільних порід і значні зміни в гідродинамічній структурі потоків підземних вод. The article describes a problem related to the study of changes in natural hydrodynamic conditions of industrial coal-mining areas as a result of wet conservation of coal mines. Drastic changes in natural permeability of carboniferous rock mass and considerable changes in hydrodynamic structure of groundwater flows are also considered.