Построение зон ПГД на угольных пластах с учетом изменения горнотехнических и геологических факторов - Ходырев, Е.Д. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Наведено результати розробок УкрНДМІ нових методичних підходів для точнішого визначення параметрів і місць розташування зон ПГТ з урахуванням гірничотехнічних і геологічних факторів, що впливають на розподіл напружень у вуглепородному масиві. The outcomes of UkrNDMI developments of new technical approaches for more accurate determination of parameters and locations of the zones of increased rock pressure taking into account mining and geological factors that influence stress distribution in coalrock mass are described.