Районирование оползнеопасных склонов по динамическим параметрам продольных преломленных волн - Федин, М.М. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Оцінка стійкості схилів є однією з найважливіших інженерно-геологічних завдань в зсувонебезпечних і обвалонебезпечніх геологічних районах. У даній статті пропонується спосіб якісного районування ґрунту зсувонебезпечних схилів на основі динамічних параметрів сейсмічного поля. Дослідження проводилися в рамках інженерних досліджень майданчика проектованого будівництва на Південному Узбережжі Криму. Evaluation of slope stability is one of the major geotechnical problems in the landslide and landslide-prone areas. In this paper, a method of qualitative zoning of landslide soil slopes based on the dynamic parameters of seismic field. Studies conducted in the framework of engineering research platform designed building on the Crimean South Coast.