Прогнозирование изменения параметров конических породных отвалов при перепрофилировании - Кузык, И.Н. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
На основі лабораторного моделювання процесу перепрофілювання конічних породних відвалів у плоскі при різній їх висоті встановлені залежності зміни площ бічної поверхні, плато, підстави, що в кінцевому рахунку дозволяє прогнозувати їх зміни з урахуванням реальних параметрів. On the basis of laboratory simulation of conical waste dumps reshape into the flat ones, with their difference in height, variations of lateral surface area, plateau and base changes are defined, which enables to forecast their change taking into account their real parameters.