Оценка смачивающей способности глинистых пород, обработанных комплексным соединением алюминия - Пащенко, А.А.; Ящеренко, О.Г.; Пащенко, А.В.; Тихолиз, А.М. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Проведені вимірювання кута змочування і відпрацьована методика вимірювань з використанням веб-камери і ПК. Встановлена залежність тривалості обробки глинистих порід від їх фільтраційних характеристик. Conducted measuring of corner of moistening and developed method of measuring with the use of web-chamber and the personal computer. Detected dependence of duration of treatment of clay rocks with properties of filtrations.