Новая методика мониторинга за сдвижением и деформациями земной поверхности и подрабатываемых объектов - Хоружая, Н.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Запропонована нова методика спостережень за зрушенням і деформаціями земної поверхні і об’єктів, які підробляються, дана методика дозволяє підвищити точність і автоматизувати моніторинг за деформаціями будинків і споруджень на найбільш небезпечних ділянках. It is offered the technique of supervision over a motion and deformation of a terrestrial surface and working up objects which allows to raise accuracy and to automate monitoring over deformations of buildings and constructions on the most dangerous sites.