Обоснование параметров способа контроля состояния горной выработки и методика его реализации - Касьян, Н.Н.; Сахно, И.Г.; Мокриенко, В.Н. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У роботі позначена актуальність питання контролю стану виробки, проведений аналіз літературних джерел, на підставі якого була встановлена необхідність розробки нового способу контролю стану виробки, запропоновано спосіб що дає можливість визначення просторового переміщення точок вимірів, обґрунтовані параметри приладів, розрахована можлива погрішність вимірів, проведені стендові і шахтні випробування способу. Actuality question of control the state of making is inprocess marked, the analysis of literary sources, the necessity of development new method of control the state of making was set is conducted, a method is offered enabling determination of the spatial moving of measuring points, the parameters of devices are grounded, the possible error of measuring is expected, the stand and mine tests of method are conducted.