Расчет сечения подготовительных пластовых выработок после их погашения - Питаленко, Е.И.; Васютина, В.В.; Дроздова, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У статті представлено новий спосіб розрахунку перерізу пластових виробок після їхнього погашення, який необхідний для визначення обcягу води при розробці проектів затоплення шахт. Це дозволить дати найбільш точний попередній прогноз заповнення виробок водою при консервації гірничих підприємств. We present a new method to calculate cross-section of in-seam workings after their liquidation, which is required to determine water volume when developing projects for mine flooding. This will allow giving a more accurate preliminary prediction of flooding workings with water in closing-down of mining plants.