Интроскопия структурных неоднородностей массива - Литвинский, Г.Г.; Касьянов, В.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Розглянуто задачу визначення міри неоднорідності гірського масиву методом свердловинної інтроскопії. Отримано основне рівняння залежності показників інтроскопа від відстані до контакту різних середовищ або тріщини. Дана оцінка нормованого показника неоднорідності масиву за даними свердловинної інтроскопії. We consider the problem of determining the degree of rock massif heterogeneity by borehole introscope. The basic equations of depending the data introscope is got from distance to the various media contact or cracks. The estimation of the normalized index of heterogeneity is given from the data of the borehole introscope.