Анализ проявлений горного давления при проведении протяженных выработок в районе мелкоамплитудных геологических нарушений (на примере уклона блока № 10 ШУ «Покровское») - Сдвижкова, Е.А.; Кравченко, К.В.; Халимендик, А.В.; Халимендиков, Е.Н.; Янжула, А.С. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Отримана комплексна оцінка стану капітальної гірничої виробки, побудова якої виконується в складних гірничо-геологічних умовах, наведено результати зіставлення візуальних спостережень з інформацією про наявність геологічних зрушень уздовж траси виробки, виконано чисельний аналіз методом скінчених елементів; сформульовані завдання подальших досліджень щодо вдосконалення засобів кріплення виробки. The complex state estimation of gallery built in hard geological terms is done; the comparison of supervisions and information about the geological term changes along the gallery heading are resulted, numerical FEM analysis is performed; the tasks of subsequent research concerning support perfection are formulated.