Синергетические процессы при формировании очагов самонагревания в деформированном угольном пласте - Костенко, В.К.; Завьялова, Е.Л. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Встановлена можливість протікання синергетичних процесів при формуванні вогнищ самонагрівання в деформованому вугільному пласті, що дозволило розвинути погляди на механізм формування останніх. Possibility of flowing of synergetic processes is set at forming of hearths of self-heating in the deformed coal-bed, which allowed developing opinions to the mechanism of forming of the last.