Влияние тектонических структур на ореолы рассеяния загрязняющих веществ в подработанном массиве горных пород - Дуброва, Н.А.; Дьяченко, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У статті розглянуто вплив тектонічної порушенності гірського масиву на розповсюдження шкідливих забруднюючих речовин. Виявлено відповідність між ореолами розповсюдження полютантів та тектонічними структурами Ріделя. Визначено вплив напрямку падіння тектонічних порушень на характер міграції забруднювачів. Проаналізовано залежність концентрацій контамінантів від відстані до джерела забруднення. The influence of rock mass faulting on pollutant distributions is studied. Conformity of circle of pollutant distributions and Riedel shears is determined. Effect of the dip in fault direction on the pattern of contaminant migration is identified. Dependence of contaminant concentrations on the distance to the source of pollution is analyzed.