«Экзокливаж» в угольных пластах западного замыкания Главной антиклинали Донбасса (особенности и механизм образования) - Павлов, И.О.; Корчемагин, В.А.; Никитенко, А.В.; Ткаченко, В.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У роботі розглянуто своєрідний тип тріщин у вугіллі - так звані тріщини із струменистими поверхнями або "екзокливаж". Встановлено, що ці тріщини утворилися в процесі складкоформування, за умов "твердов'язкої" течії матеріалу вугільного пласта. In the article the special kind of cracks in coal so-called cracks with “stretched” surfaces or “exoclevage” is considered. It is revealed these cracks were formed during fold-forming period with solid-ductile flow of coal layer matter.