Гидроударный источник сейсмических волн для наземной сейсморазведки - Городилов, Л.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Розглянуто декілька конструктивних схем джерел сейсмічних хвиль для наземної сейсморозвідки. Подано концепцію гідроударного сейсмоджерела. Наведені принципова схема такого джерела й оцінка його характеристик для малоглибинної сейсморозвідки. We consider several design schemes seismic sources for land seismic acquisition. Introduced the concept of hydropercussion seismic source. Shows a schematic diagram of such a source and an evaluation of its performance for shallow seismic surveys.