Геолого-геофизические критерии рудоносности на основе особенностей металлогенической зональности Приазовского мегаблока Украинского щита как протерозойской зоны субдукции андийского типа - Шеремет, Е.М.; Николаев, И.Ю.; Николаев, Ю.И.; Сетая, Л.В.; Агаркова, Н.Г.; Семенов, А.В.; Донченко, Э.А.; Федотов, С.М.; Седова, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
На основі концепції формування корисних копалин в Українському щиті (концепція тектоніки плит); побудови геолого-геофізичних моделей шовних зон Українського щита; зміни магматизму, петрохімічних, акцесорно-мінералогічних і геохімічних складів протерозойських магматитів вхрест області субдукції; повномасштабних геоелектричних досліджень з залученням матеріалів по сейсміці, гравіки і магнітці; закономірностей локалізації корисних копалин в різних геодинамічних зонах області субдукції та встановлення металогенічної зональності при локалізації та розвитку зруденіння розроблені геолого-геофізичні критерії рудоносності. Based on the concept of formation of minerals in the Ukrainian Shield (the concept of plate tectonics), the construction of geological and geophysical models of suture zones of the Ukrainian Shield, and changes of magmatism and petrochemical, accessory-mineralogical and geochemical compositions of the Proterozoic magmatic transversely of subduction, full-scale geoelectric research involving materials on seismic, gravics and magnetic prospecting, the localization patterns of minerals in in different geodynamic zones of subduction and establishing metallogenic zonation in the localization and development of the mineralization developed geological and geophysical criteria for ore.