Анализ развития способов охраны и поддержания шахтных стволов и их сопряжений - Колдунов, И.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
На основі аналізу розвитку способів охорони та підтримання шахтних стволів зроблено висновок, що нині діючі в нормативних документах засоби потребують коригування вирішенням, в першу чергу, питання стійкості сполучень стволів глибоких горизонтів. On the basis of analysis of development of methods of protection and maintenance of shaft, the conclusion is drawn that is methods operating presently in normative documents require demand updating, by solution, first of all, a question of shaft linking stability at deep levels.