Особливості сучасних трансформацій етнокультурних процесів у масиві українського порубіжжя (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 13 січня 2016 р.) - Павлюк, С.П. (Вісник НАН України, 2016)
У доповіді висвітлено важливість дослідження проблеми суспільних трансформацій останнього десятиліття в регіонах порубіжжя, необхідність
нових підходів до осмислення сучасних етнокультурних явищ, їх ґрунтовного вивчення з метою гармонізації міжетнічних відносин і суспільного життя, вироблення коректної та ефективної державної етнополітики.