Світовий досвід використання геотермальної енергії та перспективи її розвитку в Україні - Долінський, А.А.; Ободович, О.М. (Вісник НАН України, 2016)
Наведено результати аналізу світового запасу геотермальних вод для виробництва теплової та електричної енергії, представлено схеми геотермальних станцій. Проаналізовано дані щодо запасів геотермальних вод у різних регіонах України, окреслено перспективні райони. Розглянуто переваги і недоліки використання геотермальної енергії в Україні. Визначено перелік заходів, спрямованих на розвиток геотермальної енергетики в країні. Представлены результаты анализа мирового запаса геотермальных вод для производства тепловой и электрической энергии, приведены схемы геотермальных станций. Проанализированы данные по запасам геотермальных вод в различных регионах Украины, выделены перспективные районы. Рассмотрены преимущества и недостатки использования геотермальной энергии в Украине. Определен перечень мероприятий, направленных на развитие геотермальной энергетики в стране. Analysis results of the world’s supply of geothermal waters for the production of heat and electricity are presented. The schemes for the production and use of electricity and heat from geothermal water are presented. Data on reserves of geothermal waters in various regions of Ukraine and at various depths is published. Promising areas are highlighted. The advantages and disadvantages of using geothermal energy in Ukraine are analyzed. The list of activities for the development of geothermal energy in the country is defined.